Introductie Cursus Interpretatie CPET

Lees de tekst en bekijk de presentatie over de introductie van de cursus.

De docenten stellen zich voor.

Dr Tim Takken heeft meer dan 20 jaar ervaring bij het uitvoeren en interpreteren van CPET testen bij zowel patienten als sporters. In deze cursus deelt hij graag deze ervaring met u.

Dr Tim Takken is als Associate Professor /Medisch Fysioloog verbonden aan Het Kinderbewegingscentrum van het Wilhelmina Kinderziekenhuis, Universitair Medisch Centrum Utrecht en eigenaar van The Physiology Academy. Dr Tim Takken is auteur van meer dan 250 wetenschappelijke artikelen in Engelstalige peer-reviewed tijdschriften op het gebied van inspanningsfysiologie, bewegen en training. Daarnaast is hij auteur van 4 boeken.

Dr. H.J. (Erik) Hulzebos, is klinisch inspanningsfysioloog (ACSM geregistreerd), Medisch fysioloog (SMBWO-erkent) en (sport) fysiotherapeut. Hij is werkzaam als assistent-professor in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, divisie Kinderen, van het Universitair Medisch Centrum Utrecht.
Na het afronden van zijn C.I.O.S. opleiding in Heerenveen (1987, Cum Laude), heeft dr. Hulzebos aan de Hogeschool Utrecht de opleiding Fysiotherapie (1991, Cum Laude) afgerond in combinatie met de Master Sportfysiotherapie (1993 afgestudeerd). Hij ontving zijn MSc. in “Exercise Physiology” van de Faculteit Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht in 1998. Zijn doctoraat ontving hij in 2006 van de Faculteit Geneeskunde van de Universiteit Utrecht.
Zijn belangrijkste onderzoek en klinische aandachtsgebied is de klinische (pediatrische) inspanningsfysiologie. Hij heeft studies uitgevoerd in verschillende klinische populaties met cardio-respiratoire aandoeningen. Dr. Hulzebos heeft meer dan 50 peer-reviewed artikelen op zijn naam staan en 5-inspanningsfysiologische boeken geschreven.
Hij is o.a. lid van de American College of Sports Medicine (ACSM), Pediatric Work Physiology (PWP) Network, Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) – werkgroep Fysiotherapie, European Cystic Fibrosis Society (ECFS) en member van de Exercise Working Group in Cystic Fibrosis.

 

Bekijk de onderstaande presentatie over de inleiding van de cursus.

OPDRACHT: Stel u zelf voor. PUNTEN: 1  TIJDSDUUR: Ongelimiteerd

Bekijk Alles Notitie toevoegen
U
Voeg uw commentaar in
top
Skills4u is een onderdeel van Monsters&Co b.v.