De keuze voor een LMS

Kies een lean aanpak in je keuze voor een LMS
Als je kennis in huis hebt die je online wilt presenteren, gebruik je een LMS (Learning Management System). Er is ruime keuze in het aanbod, maar wat is de beste keuze?

Bied je een online cursus aan op een platform buiten je website of integreer je deze in je website? Gebruik je “open source” software of koop je licentiesoftware?  Ga je de inhoud van de cursus zelf maken of laat je dit doen? 

Keuzes waar wij graag ons licht over laten schijnen.

BUITEN je website
Een prima keuze als je geen website hebt en daar dus géén traffic naar verlangd. Grote aanbieders van online cursussen zoals Udemy of Coursera hebben een groot bereik en helpen je graag bij het publiceren van je cursus. 

Je bent dan uiteraard wel overgeleverd aan de grillen van algoritmes, big data en sponsorbudget om jouw cursus boven in de zoekresultaten te krijgen.

Als de gebruiker je kan vinden, bouw je aan autoriteit en een passief inkomen. Dit inkomen deel je met het platform op basis van een flinke commissie afdracht.

BINNEN je website
Wanneer je een eigen website hebt is het goed om verkeer naar jouw site te laten komen. Met een geïntegreerd LMS voor het aanbieden van een online cursus in je website, geef je jouw bezoeker de perfecte presentatie van je expertise. Je bent volledig eigen baas over de inhoud, de eventuele prijs, het beheer en conversie van je cursus. Je bouwt een community en genereert passief inkomen zonder afdracht van commissie.

Maar welk LMS kies je om te integreren? Wat zijn de ontwikkelkosten? En hoe futureproof is het?
Mijn advies is om dit traject “lean” op te pakken. Stap voor stap richting geven aan een veranderende en groeiende behoefte.

Kies niet voor:
Een uitgebreid LMS met allerlei functies op basis van een softwarelicentie.

  • Alle functies niet direct noodzakelijk
  • Hoge licentiekosten 
  • Bijkomende kosten voor systeemintegratie
  • Licentiegever anticipeert minder snel op technologische innovatie

Kies wel voor:
LMS gebaseerd open source van grote ontwikkelaarscommunity (wisdom of the crowd). 

  • Kleine vergoeding voor het onderhoud
  • Modulair uit te bouwen met verschillende functies
  • Lage ontwikkelkosten door de kracht van de community
  • Goede systeemintegratie
  • Futureproof, gaat mee met de nieuwste techniek

Meningen verschillen, maar dit is een weloverwogen, flexibele en beheersbare keuze om kostenefficiënt te starten met het integreren van een LMS in jouw website.

Skills4u kiest om het LMS te baseren op WordPress, het grootste open source platform ter wereld. Hierdoor zijn wij in staat een laagdrempelig, gratis LMS aan te bieden en dit, zo je wilt, modulair uit te bouwen of te integreren met bestaande systemen. 

Daarnaast hebben wij de focus op de creatie van educatieve content, de inhoud van een online cursus. We bieden begeleiding bij het formuleren van een goed curriculum, effectieve toetsing, de creatie van (interactieve) video en nog veel meer. 

Het LMS is de verpakking, het draait om de inhoud!