Attentie!! Stilte op de vloer

skills4u studio opnames

Goede videocontent creëren vergt discipline, dus daar ligt de uitdaging. Vrijelijk improviseren voor de camera kan natuurlijk tot mooie dingen leiden, maar is toch vaak alleen weggelegd voor hele geroutineerde professionals die donders goed weten wat ze doen. Tijdens het opnemen van je content komen er simpelweg te veel (kostbare) zaken samen die tijdens opname zullen leiden tot de perfecte footage. Een goede voorbereiding is het halve werk. Logistiek, techniek, script, de zorg voor de inwendige mens. Als het aan iets ontbreekt tijdens de opname gaat dat ten koste van de sfeer, de flow, het resultaat. Onthoud: Assumption is the mother of all fuck ups!

 

Want tijdens de opname moet het gebeuren! Een magisch moment waarin techniek, talent en verbeelding samensmelten tot weergaloze footage, waarvan een editor gaat stuiteren op zijn stoel. Soms wordt er tijdens het draaien geroepen: “Dat lossen we in de montage wel op!” Als iets killing is voor het creatieve proces, dan is dat het. Het ondermijnt de discipline tijdens opnames en doet geen recht aan het talent van de editor om er werkelijk iets moois van te maken. 

 

Wat je echt wil is dat na afloop van de opnames iedereen high-fivend van enthousiasme over de set springt. Na alle toewijding, concentratie en hyperfocus, de opluchting en blijdschap van een heel geslaagde draaidag.

 

Als opnameleider, technicus, producer of redacteur van Skills4U weten we dit niet alleen, we voelen het zo.

Breng je online cursus op Skills4U naar een hoger niveau en maak gebruik van video. Bekijk de mogelijkheden op de website skills4u.nl